Dag van de Aarde

Ontdek onze campagne voor Earth Day!

In 2024 vieren Jeugdherbergen de Dag van de Aarde door vogels te beschermen met nestkastjes

Van 15 april tot 15 mei 2024 mobiliseert ons netwerk van Jeugdherbergen zich voor de Dag van de Aarde met een speciale inzamelingsactie. In samenwerking met de Koninklijke Belgische Liga voor Vogelbescherming (LRBPO) vestigen we de aandacht op het belang van vogelbescherming door hen een veilige habitat te bieden.

Ons doel is eenvoudig maar cruciaal: nestkastjes bouwen en installeren op strategische locaties in Wallonië en Brussel. Deze nestkastjes zullen stadsvogels een veilige haven bieden om te nestelen en hun jongen groot te brengen, waardoor de lokale populaties worden gestimuleerd en de biodiversiteit in het hart van onze steden behouden blijft.

Door deel te nemen aan onze campagne levert u een directe bijdrage aan de bescherming van vogels en het behoud van hun kwetsbare habitats. Elke ingezamelde euro wordt geïnvesteerd in de bouw, de installatie en het onderhoud van deze kostbare toevluchtsoorden voor onze gevederde vrienden.

Hoe kun je meedoen?

Van 15 april tot 15 mei 2024:

 • Boek je volgende verblijf in een van onze hostels op onze website en voeg €1 toe om de actie te steunen
 • Of ter plaatse:
  - in een van de spaarpotten die beschikbaar zijn bij de recepties
  - via de QR-code hieronder

En dat is nog niet alles: de Jeugdherbergen doneren een extra €1 voor elke €1 die gedoneerd wordt aan LRBPO.

Doe mee aan dit geweldige initiatief om een veiligere en meer gastvrije omgeving te creëren voor de vogels die onze stedelijke ruimten delen. Laten we samen een toekomst creëren waarin het gezang van vogels onze steden blijft opfleuren en blijft getuigen van de schoonheid van de natuur om ons heen.

Elke kleine donatie telt ❤️

Laten we op deze Dag van de Aarde onze stem voor de vogels laten horen. 🌍🐦

Delen

Lezen

 • Internationale Dag van de Aarde 2024

  Lezen

  Schrijf door Mathilde