Repair Café

Wat als we dingen niet weggooien, maar repareren? 🛠️

Waarom niet deelnemen aan een Repair Café? Maar wat zijn dat precies? 🧐

Repair Cafés zijn maandelijkse bijeenkomsten waar mensen samen allerlei voorwerpen helpen en leren repareren: kleine elektrische apparaten, kleren met gaten erin, fietsen, computerapparatuur, enz.

Het doel van deze workshops is om burgers aan te moedigen om samen te werken aan reparaties, dankzij een team van vrijwilligers, en om afval tegen te gaan... Dit alles in een gezellige sfeer onder het genot van een goede kop koffie 😉

Wat doen ze? Ecologisch, sociaal, educatief en economisch.

Vier goede redenen om het Repairs Café te komen uitproberen!

Wil je meer weten over een Repair Café? Klik hier voor meer informatie.

Hoe zit het met de Auberges? 🛏️

Het initiatief van het Repais Café ligt uiteraard in de lijn van de waarden van onze Auberges. Door onze ruimtes aan hen ter beschikking te stellen, hopen we een lokale dynamiek te creëren. Deze workshops dragen namelijk bij aan het bevorderen van sociale banden, delen, verbinden, uitwisselen, ontmoeten... En waar kan dat beter dan in de Auberges? Naast het sociale aspect is er ook de wens om een zekere circulaire economie te ontwikkelen en iedereen een win-winrelatie aan te bieden. Natuurlijk zijn deze workshops ook bedoeld om verspilling tegen te gaan en een positieve impact op de planeet te hebben. We dragen elke dag ons steentje bij door middel van een reeks acties waarover je hier meer kunt lezen.

Naar welk Repair Café ga jij de volgende keer?

Houd onze sociale netwerken in de gaten voor de volgende datum en locatie:

Facebook - Instagram

Delen