Zeg hoi voor de vrede

Zoals elk jaar doen we mee aan de actie Hi for Peace!

Wat is Say Hi for Peace?

De Say HI for Peace-campagne, oorspronkelijk bekend als Sleep for Peace, werd in 2013 gelanceerd door HI USA als erkenning van de belangrijke rol die hostels spelen in het bevorderen van culturele diversiteit en het aanmoedigen van interculturele uitwisseling die kan leiden tot een wereldwijde dialoog.

Wij geloven dat we door te ontdekken en te reizen andere culturen beter kunnen begrijpen en zo een vreedzame, slimmere en tolerantere wereld kunnen creëren.daarom vinden we het belangrijk om tolerantie en vrede te promoten door de Internationale Dag van de Vrede van de Verenigde Naties te vieren met onze campagne 'Say Hi for Peace'.

Het idee werd in 2015 overgenomen door Hostelling International en is sindsdien verspreid over HI hostels in meer dan 32 landen.

Onze hostels zijn toegewijd!

Sinds 1933, toen in België jeugdherbergen werden opgericht, zetten wij ons in om van de wereld een betere plek te maken, met name door elk jaar deel te nemen aan de campagne "Say Hi for Peace", een solidariteitsinitiatief van Hostelling International.

In de woorden van Eleanor Roosevelt: "Het is niet genoeg om over vrede te praten. Je moet erin geloven. En het is niet genoeg om erin te geloven. Je moet ervoor werken. Dus laten we onze mouwen opstropen en samen werken aan vrede!"

Hoe kunnen we dat doen?

Dit jaar slaat het hele netwerk van Jeugdherbergen Brussel-Wallonië de handen in elkaar om samen met het Vlaamse netwerk Vlaamse Jeugdherbergen de Dag van de Vrede van de Verenigde Naties te vieren. Samen organiseren ze tussen 21 en 24 september 2023 een inzameling van kleding, hygiëneproducten en kleine voorwerpen ten voordele van de BelRefugees.

Het principe is eenvoudig: elke gast, werknemer of buitenstaander wordt uitgenodigd om kleding, hygiëneproducten en kleine voorwerpen af te geven in een van de ... herbergen in België.

Steun onze burgeractie

Volg ons op de netwerken, vergeet niet om veel te delen, om ons te taggen @hi_hostels_belgium evenals #sayhiforpeace, #hostellinginternational.

{Bron: Wereldwijde initiatieven - Hostelling International (hihostels.com)}

Delen

Lezen