BelRefugees

Kom meer te weten over onze gemeenschapsinitiatieven in samenwerking met het BelRefugees platform!

BelRefugees, waarom precies?

BelRefugees, opgericht in 2015, is een Brussels burgerplatform dat migranten opvangt en helpt. Hun missie stopt daar niet, maar gaat veel verder en komt tussen op alle sleutelmomenten van hun integratie: onthaal, antwoorden op vragen om informatie, opleiding en bijstand.

Het platform helpt deze mensen zich vertrouwd te maken met hun nieuwe omgeving en er hun plaats te vinden, met volledig respect voor het individu en zijn of haar keuzes.

BelRefugees vecht elke dag voor een meer open en inclusieve samenleving. Het stimuleert ook de naleving van een migratiebeleid dat in overeenstemming is met internationale verdragen.

Jeugdherbergen doen mee!

Sinds enkele jaren doen we een beroep op vrijwilligers van BelRefugees als het materiaal aan vervanging toe is. Zo krijgen onze matrassen, stoelen, enz. een tweede leven bij mensen in nood. Het is een belangrijke daad van solidariteit, maar ook een gebaar voor de planeet!

Daarnaast hebben we in september 2023 een actie opgezet voor de Internationale Dag van de Vrede, in samenwerking met de Jeugdherbergen in Vlaanderen, waarbij onze herbergen voor de gelegenheid kleding, hygiëneproducten en klein materiaal inzamelden. Dankzij deze actie ging er een volle bestelwagen naar de opslagplaatsen van BelRefugees om verdeeld te worden. Het was een prachtige ervaring die we deelden met Michel, die al verschillende jaren vrijwilliger is bij BelRefugees.

Meer weten? Lees hier ons artikel over onze campagne Say Hi For Peace

Ook jij kan helpen, alle kleine beetjes helpen!

BelRefugees - In het aangezicht van immobiliteit, de burgerbeweging! (bxlrefugees.be)

Delen

Lezen

  • Say Hi for Peace, september 2023