Say Hi for Peace, september 2023

2023-09-08

Zoals elk jaar doen we mee aan de Hi for Peace! 🕊

Wat is 'Say Hi for Peace'?

De Say HI for Peace-campagne, oorspronkelijk bekend als Sleep for Peace, werd in 2013 gelanceerd door HI USA als erkenning van de belangrijke rol die hostels spelen in het bevorderen van culturele diversiteit en het aanmoedigen van interculturele uitwisseling die kan leiden tot een wereldwijde dialoog.

Wij geloven dat we door te ontdekken en te reizen andere culturen beter kunnen begrijpen en zo een vreedzame, slimmere en tolerantere wereld kunnen creëren. Daarom vinden we het belangrijk om tolerantie en vrede te promoten door de Internationale Dag van de Vrede van de Verenigde Naties te vieren met onze campagne 'Say Hi for Peace'.

Het idee werd in 2015 overgenomen door Hostelling International en is sindsdien verspreid over HI hostels in meer dan 32 landen.

Onze hostels zijn toegewijd!

Sinds 1933, toen in België jeugdherbergen werden opgericht, doen we ons uiterste best om van de wereld een betere plek te maken. Elk jaar nemen we deel aan "Say Hi for Peace", een solidariteitsinitiatief van Hostelling International.

Eleanor Roosevelt zei het al: "Het is niet genoeg om over vrede te praten. Je moet erin geloven. En het is niet genoeg om erin te geloven. Je moet ervoor werken. Dus laten we onze mouwen opstropen en samen werken aan vrede!"

Hoe? 🕊

Dit jaar slaan het hele netwerk van Jeugdherbergen Brussel-Wallonië en het Vlaamse netwerk Vlaamse Jeugdherbergen de handen in elkaar om de Dag van de Vrede van de Verenigde Naties te vieren. Samen organiseren ze tussen 21 en 24 september 2023 een inzameling van kleding, hygiëneproducten en kleine voorwerpen ten voordele van de BelRefugees.

Het principe is eenvoudig: elke gast, werknemer of buitenstaander wordt uitgenodigd om kleding, hygiëneproducten en kleine voorwerpen af te geven in een van onze 10 hostels in België.

Steun onze actie

Volg ons op de netwerken, vergeet niet om zoveel mogelijk te delen en tag ons @hi_hostels_belgium en #sayhiforpeace, #hostellinginternational.

Wil je een actieve rol spelen in het opbouwen van vrede door middel van je reizen?

-> Doe hier mee aan onze campagne Say HI for Peace.

Meer weten?

-> Lees hier over Hostelling International en hun engagement.

{Source : Global Initiatives – Hostelling International (hihostels.com)}

Delen

Lezen