13 redenen om het hostel te kiezen

 • Hicycle & Hiking Tours

  Vivez l'expérience itinérante à vélo ou à pied (et en train) d'une auberge à l'autre !

  Hicycle Tour
  Hiking Tour

 • Milieuvriendelijk!

  Wij zijn er fier op dat je bij ons ecologisch verantwoord kunt reizen! Al onze hostels hebben het Green Key-label en zetten zich elke dag in om de juiste keuzes te maken met respect voor mens en milieu. 

 • Zachte prijzen!

  In een hostel logeren is dé ideale oplossing voor wie goedkoop wil reizen! Onze prijzen beginnen vanaf €22 per persoon per nacht, inclusief lakens en ontbijt én toegang tot alle voorzieningen van het hostel.

  Dus ook met een beperkt budget kun je Brussel en Wallonië komen verkennen!

 • Toffe medewerkers

  Onze medewerkers staan altijd klaar om je te verwelkomen, te trakteren op interessante tips en je verblijf extra schwung te geven!

  Ons personeel bestaat uit personen met de meest uiteenlopende achtergronden en van diverse nationaliteiten en religies. Allemaal koesteren ze dezelfde passie voor reizen en hun streek.

 • Leuke ontmoetingen

  Of je nu voor een privékamer of een gedeelde kamer kiest, in een hostel maak je gegarandeerd contact met andere reizigers!

  Je ontbijt samen met een groep Brazilianen, je trekt de stad in met dat Franse meisje van bij het inchecken, je gaat samen met je kamergenoten naar een optreden in het hostel ... In een hostel ontmoet je de hele wereld!

 • Overal gratis wifi

  In al onze hostels heb je overal gratis wifi. Dat heb je immers nodig om in contact te blijven met de rest van de wereld én om het vervolg van je vakantie te plannen!

 • De sfeer!

  Een van de allergrootste verschillen met een hotel? De sfeer!

  Bij ons voelt iedereen zich op zijn gemak en kom je gewoon zoals je bent. Elke dag is de sfeer anders, want we hebben steeds weer andere gasten over de vloer! Van lekker rustig en relaxed tot feestelijk en swingend muzikaal ... Je weet nooit wie je allemaal zult tegenkomen. Dat maakt je reis juist zo interessant!

 • Samen delen!

  In elk hostel hangt er sfeer én delen we graag! Je deelt tips aan de receptie of met iemand in de bar. Je deelt je kamer (of niet). Je deelt een gezellig moment met een stel Brazilianen aan het ontbijt. In een hostel kan het allemaal!

 • Keuken beschikbaar!

  Nog een slimme truc om te reizen met een beperkt budget! In al onze hostels heb je toegang tot een gemeenschappelijke keuken, waar je zelf je potje kunt koken of een lunchpakket kunt klaarmaken. Er is zelfs een koelkast beschikbaar om je eten in te bewaren. Bovendien ontmoet je tijdens het koken weer andere gasten!

 • Veilig en proper

  Er is heel wat veranderd in onze hostels sinds 1933! Alles is een stuk professioneler geworden. Tegenwoordig zijn hostels comfortabel, veilig en vooral een superleuke ervaring.

 • Tips & tricks

  In een hostel ontmoet je steevast andere reizigers, van wie je tips kunt meepikken. Je kunt uiteraard ook altijd bij onze medewerkers terecht voor leuke adresjes en toffe evenementen in de buurt.

  Als je een hostellidkaart hebt, krijg je korting op de overnachtingsprijs (-10%!) en profiteer je van een pak voordelen bij onze partners.

 • Ligging

  Les Auberges de Jeunesse vestigt haar hostels zo dicht mogelijk bij de plekken waar het om draait, in de stad of midden in de natuur. De juiste ligging is onze obsessie: precies daar waar reizigers langskomen, alleen, met twee of in groep.

  Een stukje van de streek zien, bezichtigen en ontdekken: dat is wat mensen die in een hostel komen overnachten willen doen. Daarom vinden we de locatie van onze hostels zo belangrijkin de buurt van een bos of vlak bij het centrum van een stad.

 • Lidkaart

  Ontvang 10% korting op al je overnachtingen en profiteer van een pak voordelen bij onze partners uit de omgeving! Bovendien is deze lidkaart wereldwijd geldig in alle hostels van het netwerk Hostelling International

  Meer info over onze lidkaart.

 • Een vzw

  En als het geld dat je betaalde voor je hostelovernachting nu eens werd geïnvesteerd in sociale en ecologische projecten? 

  Dat is precies wat er gebeurt dankzij onze vzw! Les Auberges de Jeunesse asbl is een vereniging zonder winstoogmerk en investeert dus al haar inkomsten in haar projecten.

  Op die manier:

  • kunnen jongeren voor een zacht prijsje reizen.
  • kun je steeds milieuvriendelijker reizen.
  • kunnen we ruim 150 mensen in België een baan geven.
 • Nu hoef je alleen nog maar ...

  Een bed te reserveren in het hostel van jouw keuze en je bent startklaar om eropuit te trekken in ons mooie Belgenlandje!