SPARKOH ! (ex. Pass : Parc d'Aventures Scientifiques)

Frameries

Geschikt voor

  • Gezinnen
  • Kinderen
  • Scholen

Praktische informatie

SPARKOH! (ex. Pas), wetenschappelijk bewezen emoties

In het hart van Henegouwen, SPARKOH! (vroeger het Pass) is een origineel wetenschapscentrum voor jong en oud! "Spark" voor vonk, "OH!" voor emotie, SPARKOH! is 12.000m² binnenruimte en 6.000m² buitenruimte voor een hele dag spelen, voelen, verkennen, ontdekken en experimenteren met wetenschap en technologie terwijl je plezier hebt. Interactieve tentoonstellingen, leuke workshops, een bioscoopzaal, een biodiversiteitstuin, een acrobatisch parcours en een buitenspeeltuin: de wetenschap zal je blijven verbazen! Of het nu op een tentoonstelling is of in een atelier, er is geen sprake van stilzitten!
 
Het gebouw waarin veel van de wetenschappelijke tentoonstellingen zijn ondergebracht en het park op een voormalig mijnterrein van 28 hectare zijn heringericht door de internationaal bekende architect Jean Nouvel. 
 
SPARKOH! nodigt zijn bezoekers uit om van het omringende landschap te genieten en de biodiversiteit van de slakkenberg te aanschouwen.  
 
De thema's zijn divers: digitaal, chemie, water, sport, energie, robotica, het menselijk lichaam en nog veel meer... Er is voor elk wat wils en voor alle leeftijden! 
 
Tientallen activiteiten voor iedereen, met het gezin, met de school of in groep!

Lezen