Top 7 kastelen in de regio van Bouillon

2023-09-02

par Lola

Elke bezoeker aan de Belgische Ardennen heeft wel eens gehoord van Godefroid de Bouillon en zijn kasteel. Maar wist je dat de provincie Luxemburg vol staat met andere weinig bekende kastelen? Om het je gemakkelijk te maken, hebben we er 7 voor je geselecteerd.

Kasteel van Herbeumont

Een must in de regio zijn ongetwijfeld de middeleeuwse ruïnes bij het dorpje Herbeumont! Geclassificeerd als "Belangrijkste erfgoed van Wallonië", zullen ze zowel geschiedenisfanaten als natuurliefhebbers aanspreken. Vanaf de rotsrichel van het kasteel kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Semois.

Kasteel Liresse

Houdt u van verhalen en legenden? Dan zal de geschiedenis van dit kasteel u zeker fascineren! Er wordt gezegd dat de plaats ooit werd bewoond door een heidense gemeenschap die een gouden kalf verafgoodde, maar dat het arme beest op de bodem van een put belandde toen de inwoners een religie aannamen.

Als deze legende u niet afschrikt, raden wij een bezoek aan de ruïnes van het kasteel van Liresse, gelegen in een prachtig Ardens bos, ten zeerste aan.

Orval Abbey

Liefhebbers van lekker eten mogen dit Belgische gastronomische mekka niet missen! Het succes van de Abdij van Orval ligt in de wereldberoemde trappistenkaas en het trappistenbier. Hoewel het klooster strikt genomen geen kasteel is, is de imposante cisterciënzerarchitectuur een bezoek meer dan waard.

Kasteel Le Duc

U hebt een beetje fantasie nodig om Château Le Duc te bezoeken: van dit grote fort uit de 9e eeuw zijn slechts enkele ruïnes overgebleven. U zult echter geen spijt krijgen van uw wandeling, want het kasteel ligt midden in een mooie groene omgeving die typisch is voor de Belgische Ardennen. Een verandering van omgeving gegarandeerd!

Het feodale kasteel van La-Roche-en-Ardenne

Als u met kinderen naar de provincie Luxemburg reist, is een bezoek aan dit feodale kasteel een leuke activiteit om met het hele gezin te doen! Het kasteel van La-Roche-en-Ardenne organiseert heel vaak leuke activiteiten in het teken van de middeleeuwen: middeleeuwse brunch, roofvogelshow, fakkelwandeling... Er is vast wel een activiteit die bij u past.

Kasteel van Montquintin

Wilt u het culturele erfgoed van de Belgische Ardennen ontdekken en tegelijkertijd bijdragen aan een goed doel? Dan mag u het fort van Montquintin zeker niet missen! Het fort, dat een eeuw lang in verval was, is uit de as herrezen dankzij het enthousiasme van een handvol geschiedenisfanaten. In ruil voor een jaarabonnement leiden zij u met plezier rond op deze site, die op de lijst staat van "Bijzonder erfgoed van Wallonië".

Kasteel van Bouillon

Last but not least is het kasteel van Bouillon een must in de provincie Luxemburg. De indrukwekkende feodale burchten, gebouwd op drie grote rotsen, verbergen nog vele geheimen en het kasteel biedt jonge bezoekers de kans om ze te gaan zoeken tijdens een schattenjacht!

Treed in de voetsporen van de middeleeuwse kastelen in de regio Bouillon en beleef een onvergetelijke vakantie in Wallonië!

Wilt u meer ontdekken?

Breng een paar dagen door in de Jeugdherberg van Bouillon, in het hart van de Ardennen. Of u nu alleen, met z'n tweeën of met een groep vrienden bent, u kunt verblijven in eenpersoons- of gedeelde kamers vanaf € 26 (inclusief ontbijt). U geniet van een adembenemend uitzicht op het kasteel van Bouillon.

Ontdek onze Auberge de Bouillon!

Lezen