Een magische avond met het geluid van de ree van het hert in La Roche-Champlon

2024-08-09

par Mathilde

Op 28 september nodigt deJeugdherberg La Roche - Champlon u uit voor een unieke ervaring: de avond van de "Brame du Cerf". Dit evenement is de perfecte gelegenheid voor liefhebbers van gastronomie en wilde dieren om te genieten van een heerlijke maaltijd voordat ze op pad gaan om het majestueuze hert in zijn natuurlijke omgeving te ontdekken

Het hertenbalgseizoen: een fascinerend natuurspektakel

Elk jaar, van half september tot begin oktober, weerklinkt in de bossen van onze streken het krachtige geloei van het hert. Deze periode, die bekend staat als het "balgseizoen", komt overeen met de paartijd van deze majestueuze hertachtigen. De roep van de mannetjes is voor hen een manier om hun territorium af te bakenen en vrouwtjes aan te trekken. Het is een uniek geluidsspektakel dat veel natuurliefhebbers aantrekt. In de loop der jaren is het geloei van het hert een bekend en langverwacht fenomeen geworden: waarnemers en liefhebbers komen samen om te luisteren naar dit intense, levendige moment, een weerspiegeling van de wilde natuur. Dit natuurfenomeen meemaken is opgaan in de intimiteit van het bos en genieten van een buitengewone ervaring.

De Jeugdherberg van La Roche-Champlon nodigt u uit voor een unieke avond!

De Jeugdherberg verwelkomt u op zaterdag 28 september vanaf 18.30 uur voor de eerste editie van haar avond "Brame Du Cerf".

Op het programma:

  • 3-gangenmenu: Geniet van een verfijnd diner bestaande uit drie speciaal voor de gelegenheid bereide gerechten. (Veganistische optie beschikbaar op aanvraag)
  • Ontdek het hert, zijn gewoonten en zijn habitat: Tijdens een informatiesessie met een expert van deVZW rêve de terre leer je meer over het hert, zijn gedrag tijdens de paartijd en zijn leefomgeving (alleen in het Frans).
  • Luisteren naar het geloei van het hert: Na de lunch wordt u uitgenodigd aan de rand van het bos om te luisteren naar het geloei van het hert, de krachtige kreet die weerklinkt in het bos tijdens de paartijd.

Mis deze unieke kans niet om jezelf onder te dompelen in de natuur en een magisch moment te beleven aan de zijde van een van de grootste zoogdieren in onze bossen. De "Brame du Cerf" avond belooft een onvergetelijke gebeurtenis te worden, een combinatie van ontdekkingen, culinair genot en het wonder van de wildernis.

Prijzen en reserveringen

  • 25 per persoon voor de avond, inclusief menu en activiteiten.
  • 50 per persoon als je de ervaring wilt uitbreiden met een overnachting in de Jeugdherberg*.

Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer vroeg door contact op te nemen met het hostel via e-mail op laroche-champlon@laj.be.

*Overnachting in een slaapzaal. Mogelijkheid voor een privékamer: vraag naar de prijs en afhankelijk van beschikbaarheid.

Volg ons!

Mis geen evenementen en informatie van de Jeugdherberg La Roche-Champlon:

Facebook - Instagram

📍 rue de la Gendarmerie, 36971 Tenneville (Champlon)